Over ons

SchaatsenXL is jouwe trouwe partner op het gebied van schaatsen. Wij bieden jou een compleet assortiment Zandstra schaatsen en toebehoren. Wij staan erop om iedere klant kwaliteit te leveren en advies te geven waar nodig. Als echt fries bedrijf weten wij natuurlijk alles van schaatsen en het verlangen naar natuurijs en de elfstedentocht. Het perfecte paar schaatsen voor op de ijsbaan is bij ons ook verkrijgbaar. Voor ieder niveau hebben wij de juiste schaats, of je nou begint aan je eerste meters op het ijs of al ervaren bent. SchaatsenXL is opgericht uit liefde voor het schaatsen, zoals al eerder vermeld zijn wij een fries familie bedrijf en proberen wij iedereen het fijne mee te geven van wat het schaatsen ons te bieden heeft. Wij hebben geen fysieke winkel, echter maken wij het wel mogelijk de schaatsen te komen afhalen in onze showroom, zo hoef je niet te wachten tot je schaatsen worden thuisbezorgd.

Bekijk onze aanbevolen schaatsen

Het ontstaan van Zandstra

Zandstra sport produceert en verkoopt al schaatsen sinds 1931. Dat betekent al meer dan 90 jaar ervaring, dat brengt een rijke geschiedenis met zich mee.

Vanaf 1825 is Zandstra al gevestigd in Sneek. In de periode van 1825 – 1931 heeft Zandstra een Touwslagerij, zeilmakerij, en een zadelmakerij. In 1931 heeft Zandstra de eerst aanraking met Schaatsen, een uniek moment. Zandstra importeert als eerste Ballangrud schaatsen uit Noorwegen voor de Nederlandse markt. In 1939 start Zandstra een productie op van leerwerk voor houten schaatsen. 1945 start Zandstra een montage afdeling van schaatsen. Zo kan Zandstra het monteren van leerwerk aan de houten schaats monteren en het klinken van de stalen schaatsen onder de schoen. Het bekende merk Batavus stopt in 1955 met het maken van schaatsen, Zandstra neemt op dat moment het merk en de voorraad over.

De bekende Noorse schaatsenmerken VING en Ballangrud worden in 1980 overgenomen door Zandstra. De fabriek te Moss in Noorwegen stopt met het maken van schaatsen, Zandstra grijpt die kans met beide handen aan. Ook verlegt Zandstra de productie van de stalen schaatsen naar Canada. Vanaf dat moment is Zandstra los en loopt het flink door met het verkopen van schaatsen. Zandstra laat in 1983 een nieuwbouw gebouw bouwen van maar liefst 7000 vierkante meter in Joure. Productie, magazijn en kantoor onder 1 dak. Vanaf 1983 tot op heden is Zandstra een groot succes. Zandstra heeft vele innovaties gedaan op het gebied van schaatsen vooral gericht op comfort, gemak en veiligheid


Wat maakt Zandstra zo goed?

Sinds 1945 is Zandstra bezig het schaatsen voor iedereen een stuk aangenamer te maken. Hieronder een paar voorbeelden van bijdrage die Zandstra aan de schaatssport heeft geleverd.

Zandstra heeft de Comfort Noor, ook wel de Combi Noor genoemd, op de markt gebracht. De comfort schoen gecombineerd met een noor zorgde in het einde van de vorige eeuw voor een kleine revolutie in de schaatswereld. De comfort noor is tegenwoordig al jaren de meest verkochte noor. Door de warmte en de steun van de schoen en het feit dat je geen blaren meer hebt maakt het schaatsen wel erg aangenaam.

Daarnaast heeft Zandstra de Easy Glider ontwikkelt. De Easy Glider maakt het leven voor elke beginnende schaatsen een stuk aangenamer. Met als gevolg dat deze groep voor de schaatssport enthousiast gemaakt wordt en behouden blijft voor deze sport.

De Easy Glider in het kort:

- Eenvoudig onderbinden

- Comfortabel

- Stabiel

- Veilig

- Laag

De speciale “locking pin” heeft Zandstra ontworpen om van een klapschaats een vaste schaats te kunnen maken en andersom. Zo is er keuzevrijheid tussen Klap of Vast.

En de innovatie op het gebied van slijpen, waardoor de schaats langer scherp blijft.

EasyGlider