Over ons

SchaatsenXL is jouwe trouwe partner op het gebied van schaatsen. Wij bieden jou een compleet assortiment Zandstra schaatsen en toebehoren. Wij staan erop om iedere klant kwaliteit te leveren en advies te geven waar nodig. Als echt fries bedrijf weten wij natuurlijk alles van schaatsen en het verlangen naar natuurijs en de elfstedentocht. Het perfecte paar schaatsen voor op de ijsbaan is bij ons ook verkrijgbaar. Voor ieder niveau hebben wij de juiste schaats, of je nou begint aan je eerste meters op het ijs of al ervaren bent. SchaatsenXL is opgericht uit liefde voor het schaatsen, zoals al eerder vermeld zijn wij een fries familie bedrijf en proberen wij iedereen het fijne mee te geven van wat het schaatsen ons te bieden heeft. Wij hebben geen fysieke winkel, echter maken wij het wel mogelijk de schaatsen te komen afhalen in onze showroom, zo hoef je niet te wachten tot je schaatsen worden thuisbezorgd.

Bekijk onze aanbevolen schaatsen

Welke schaats past het beste bij mij?

Ieder jaar in de winter wordt over heel Nederland volop geschaatst, mits er ijs ligt natuurlijk. Op alle soorten wateren in Nederland en op alle soorten schaatsen wordt er geschaatst. Maar welke soort recreatieve Zandstra schaats past nou het beste bij jou?

Voor de recreatieve schaatser.

IJshockey- of Kunstschaatsen, zijn perfect voor de recreatieve schaatser die even lekker de dag wil beginnen of afsluiten met een rondje over het ijs. Het zijn beide erg wendbare en allround goede schaatsen die bij elke soort schaatser past. Maar toch zit er veel verschil tussen de twee schaatsen voornamelijk in de looks, de ijshockey schaatsen zien er namelijk robuuster en stoerder uit dan de kunstschaatsen die een meer elegante en sierlijkere uitstraling hebben. Ook in het ontwerp en de techniek van het ijzer van de schaatsen zit veel verschil waardoor de ervaring van beide schaatsen kan afwijken van elkaar.

Voordelen van de Zandstra IJshockeyschaats.

De stoere, robuuste en erg betrouwbare ijshockeyschaats is ideaal voor de beginnende, maar ook ervaren schaatser die houdt van een stabiele en stevige schaats. Door het dik, kort en rond gevormd ijzer is de schaats erg wendbaar, snel en fijn te besturen op natuurijs en kunstijs.

Dit soort ijzer zorgt er ook voor dat de schaatser op korte afstanden al op hoge snelheden kan gaan schaatsen en daarnaast ook snelle en strakke bochten kan maken. Door het hoge en stabiliserend ontwerp van de schaats worden de enkels enorm goed ondersteund en dus enorm fijn voor de schaatser die enkel op natuurijs schaatst.

Voordelen van de Zandstra kunstschaats.

Wil jij graag opvallen op het ijs? Kies dan voor de elegante en sierlijke kunstschaats. Ook deze schaats is perfect voor de beginnende en ervaren schaatser, door de vaak verharde enkelzool zorgt de kunstschaats ook voor een erg goede ondersteuning waar het nodig is en kunnen seizoens-schaatsers die enkel op natuurijs schaatsen daar de beste steun van krijgen, ook voor schaatsers die liever op kunstijs schaatsen is dit natuurlijk ideaal. Het grootste kwaliteit van de kunstschaats zijn de tanden aan de voorkant van de korte, dunne en rondvormige ijzers onder de schaats. Dit zorgt ervoor dat er allerlei trucjes uitgevoerd kunnen worden waaronder: springen, draaien en andere acrobatische hoogstandjes. Ook kan er een snelle start gemaakt worden door deze ijzers.

Welke IJshockey- en Kunstschaatsen biedt SchaatsenXL.nl aan?

Elk schaatsmerk verschilt per kwaliteit en we zien dat de Zandstra schaatsen verreweg de beste zijn die in Nederland worden aangeboden. Wij bieden van elke soort schaats het merk Zandstra aan. Zo bieden wij voor de kunstschaatsen bijvoorbeeld de: ‘Zandstra Petra – Kunstschaats’ en de ‘Zandstra Elena – Kunstschaats’ allebeide perfect voor de beginnende en ervaren kunstschaatser. En voor de IJshockeyschaatsen bijvoorbeeld de: ’Zandstra Vancouver- IJshockeyschaats’ en de ‘Zandstra Quebec – IJshockeyschaats’.

Door de goede band met Zandstra kunnen wij een vlugge en betrouwbare levering bieden zodat je zo snel mogelijk op het ijs kan vliegen zodra het seizoen is begonnen!

Ijshockeyschaats Ottawa